new look and feel

Raambekleding

Raambekleding is er letterlijk in alle soorten en maten. M for Curtains presenteert je een onderverdeling in sfeervolle stoffen gordijnen, binnenzonwering waarmee je licht filtert of tegenhoudt en horren die frisse lucht binnenlaten maar vervelende insecten buiten houden.
 

Gordijnen

Gordijnen combineren tal van functies. Naast de vermindering of verhindering van ongewenste inkijk kunnen ze de ruimte verduisteren of filteren ze het daglicht, kleuren ze de ruimte en dempen ze harde geluiden.

M for Curtains heeft een zeer breed assortiment aan stoffen, kleuren, motieven en kwaliteiten die passen bij zowel je wensen als je budget. Die brengen we daarom eerst in kaart. Welke stijl past het best bij je: klassiek, landelijk, modern, of...? Welke lichtinval zoek je? Open en sluit je je gordijnen met de hand, of gun je jezelf de luxe van elektrische bediening? Wat je keus ook is, M for Curtains kan het voor je verzorgen.

Laat je eens inspireren door Kobe, een vaak gekozen A-merk in gordijnstoffen.
 

Rails

Stoffen gordijnen worden meestal aan een gordijnrail gehangen. Maar waarom altijd voor een standaard witte rail kiezen? Wist je dat je ook dáár een ruime keuze aan vormen en kleuren in beschikbaar is? Ze maken het totaalplaatje compleet en geven je raambekleding meteen een exclusieve uitstraling. 

Interstil en Goelst, twee leveranciers waar M for Curtains veel mee samenwerkt, hebben een zeer ruim assortiment. Enkele voorbeelden vind je hieronder. Voor een compleet beeld van de kleuren en mogelijkheden ben je van harte welkom in de showroom.

  • Foto 1: Milieu corpus | Interstil rail, zwart, rond, met plafondsteun
  • Foto 2: Milieu sinus | Interstil rail, messing, rond met wandsteun
  • Foto 3: Milieu W5 | Interstil rail, aluminium, plat aan plafond bevestigd 

 

Plooi

De derde factor die de uitstraling van je gordijnen bepaalt, is de gebruikte plooi, ofwel de manier waarop de gordijnen zijn ‘samengevouwen’ rondom de gordijnhaken. Een enkele plooi geeft vanzelfsprekend de kleinste plooivorming en dus ook het kleinste gordijnenpakket als deze is geopend. Je gebruikt een enkele plooi vooral bij kortere gordijnen, en gordijnen met een patroon.

Een dubbele plooi of vlinderplooi geeft een voller resultaat, een mooiere plooival die vooral tot zijn recht komt bij wat grotere gordijnen. Kies je voor een dubbele retourplooi dan wordt dit effect versterkt omdat de band tussen de dubbele plooien nog eens doorgestikt wordt. Je kunt tenslotte ook kiezen voor een driedubbele plooi of triple plooi, je gordijnen zullen dan nóg royaler vallen maar je hebt er vanzelfsprekend ook de meeste stof voor nodig.

De laatste mogelijkheid is een wave plooi, erg populair omdat deze geschikt is voor vrijwel elk gordijn en een strakke design-uitstraling heeft. Hierbij worden de gordijnen in een golfvorm aan de rail bevestigd.

Wil je helemáál geen plooi? Ook dát kan! Kies dan voor een gordijn met ringen in of aan de stof, die gelijkmatig over de totale breedte verdeeld worden, en bevestig deze aan een roede.

Hier zie je enkele voorbeelden van de bovengenoemde plooisoorten:

  • Foto 1: enkele plooi
  • Foto 2: dubbele plooi
  • Foto 3: triple plooi
  • Foto 4: wave plooi

Enkele plooi  

  


Binnenzonwering

De zon: vaak welkom, maar soms ook te overvloedig aanwezig. Het binnenvallende licht is dan onaangenaam fel en de temperaturen lopen vaak snel op. Denk ook aan de verkleuring die onder invloed van zonlicht kan ontstaan op andere onderdelen van je interieur! Kortom, binnenzonwering is af en toe bittere noodzaak. Maar binnenzonwering kan tegelijkertijd ook mooi zijn, en een bijdrage leveren aan de totale uitstraling van een woonruimte, kantoor of slaapkamer.

Het aanbod van verduisterende en halfverduisterende binnenzonwering is de laatste jaren enorm toegenomen. Naast de traditionele rolgordijnen, jaloezieën en verticale lamellen zijn er ook tal van hybride tussenvormen op de markt verschenen zoals plissé-gordijnen, paneelgordijnen, multi-shade gordijnen en voile-jaloezieën. Daarnaast is de toepassing van shutters, raamluiken voor binnen met houten jaloezieën die verstelbaar zijn, in korte tijd zeer populair geworden.

Voor elke vorm van binnenzonwering kun je bij M for Curtains prima terecht. Ook met ‘moeilijk’ maatwerk in afwijkende vormen (denk aan hellende ramen of driehoeksramen) weet ik raad en ik bied je soms onconventionele oplossingen aan. Probeer maar!


Horren

De zomer is een seizoen waarin we graag de ramen open zetten om frisse lucht in huis te krijgen. Maar de ongewenste bijvangsten zijn vervelende muggen die je nachtrust verstoren, wespen die gemeen kunnen steken, of vliegen die – heel onhygiënisch – overal op gaan zitten.

Met het plaatsen van horren kan dit ongemak eenvoudig en efficiënt voorkomen worden. Voor ramen kennen we de voorzet-, inzet- en rolhorren, voor deuren is er naast de traditionele hordeur ook de zgn. plissé-hordeur.

Horren zijn altijd maatwerk. En dat komt nogal precies, want een slecht passende hor betekent alsnóg insecten in huis... M for Curtains staat garant voor perfect passende horren en hordeuren van het Nederlandse merk Unilux, die bovendien jaren meegaan. Klik hier voor meer informatie over de horren van Unilux,

 

AANBEVELINGEN

DESKUNDIG, SNEL EN PRACHTIG:

"We zijn ontzettend goed geholpen door M for Curtains. Deskundig advies, snel reactie op vragen/verzoeken, keurig op tijd geleverd. De gordijnen hangen prachtig en de verkeerd geleverde rail werd netjes opgelost."

Fam. Raijmakers

Ster Ster Ster Ster Ster

TOP RESULTAAT:

"Geweldig advies en heel veel keuze, waardoor het resultaat helemaal top is! Wij zijn heel tevreden."

Museum Heerlen

Ster Ster Ster Ster Ster